Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Asasinul fostului premier japonez a spus motivul pentru care a recurs la gest. Shinzo Abe a fost ucis din ”răzbunare”

Apar noi detalii din cazul asasinării fostului premier japonez Shinzo Abe. Se pare că mama criminalului  a fost membră a Bisericii Unificării, potrivit informațiilor transmise de liderul bisericii din Japonia.

Autorul e convins că Shinzo Abe a promovat grupul religios pentru care mama sa a făcut o „donaţie uriaşă”, care o falimentase, conform unor surse din anchetă. Yamagami a declarat poliţiei că mama sa a falimentat din cauza donaţiei, au relatat cotidianul Yomiuri şi alte media, potrivit Agerpres.

Tomihiro Tanaka, preşedintele filialei din Japonia a Federaţiei Familiilor pentru Pacea şi Unificarea Lumii, cunoscută ca Biserica Unificării, a declarat presei la Tokyo că mama lui Yamagami era membră a bisericii.

Poliţia a confirmat că Yamagami era furios pe o anumită organizaţie, dar nu a numit-o. Nici Abe, şi nici bărbatul arestat pentru uciderea sa nu erau membri ai bisericii, a spus Tanaka. Abe nu era nici consilier al bisericii, a mai afirmat Tanaka, adăugând că biserica va coopera cu ancheta poliţiei dacă i se va cere acest lucru.







ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE