Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Actualul premier japonez, cu lacrimi în ochi după ce Shinzo Abe a fost împușcat

Premierul japonez Fumio Kishida nu și-a mai putut stăpâni lacrimile în fața presei, după împușcarea fostului șef al Guvernului, Shinzo Abe, care a decedat ulterior, la spital.

Cu lacrimi în ochi și suspinând, Fumio Kishida a apărut în fața presei la scurt timp după ce Shinzo Abe fusese rănit grav și era încă în viață. „Astăzi, înainte de prânz, fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împușcat în prefectura Nara. Acum, am auzit că acesta se află într-o situație gravă. Știu că se iau acum măsuri de maximă urgență. Mă rog din tot sufletul pentru supraviețuirea fostului prim-ministru Abe”, a spus premierul Japoniei.

„Acesta este un act josnic și barbar care a avut loc în mijlocul alegerilor, care sunt baza democrației, și este absolut de neiertat. Aș dori să folosesc cele mai dure cuvinte pentru a condamna (acest act, n.r.)”, a adăugat el.

Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani, susţinea un discurs de campanie în apropierea unei gări de tren din oraşul Nara, în vestul Japoniei, când a fost împuşcat de un atacator. Fostul premier a decedat la spitalul din Nara unde a fost transferat după atac, a menţionat un înalt responsabil al Partidului Liberal Democrat, aflat la putere în Japonia.

Presupusul atacator, fost membru al Forţelor de autoapărare (armata niponă), a declarat după arestarea sa că a vrut să-l ucidă pe Abe pentru că era nemulţumit de acesta, a mai indicat NHK, citând surse din Ministerul Apărării. Suspectul, prezentat de NHK ca un anume Tetsuya Yamagami, ar fi tras înspre Abe două gloanţe folosind o armă improvizată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE