Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine e suspectul arestat pentru asasinarea lui Shinzo Abe. Bărbatul a folosit o armă improvizată

Publicat de: Mirabela Vasile

Japonia a fost zguduită de un incident grav, vineri dimineață. Fostul premier Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat din spate, la un eveniment electoral din orașul Nara.

Politicianul s-a prăbușit la pământ și a fost transportat de urgență la spital. Medicii spun că starea de sănătate a acestuia este una critică.

În urma incidentului, un suspect a fost capturat de polițiști și dus în arest. Atacatorul, pe numele său Tetsuya Yamagami, ar avea 41 de ani și ar fi rezident în Nara, orașul în care a avut loc incidentul, potrivit NHK.

Atacatorul nu a încercat să fugă și a fost reținut pentru audieri la secția de poliție Nara Nishi. Imagini de la fața locului au arătat că ofițerii de poliție s-au luptat cu suspectul, pe care l-au pus la pământ aproape de locul unde stătea Abe, la câteva momente după ce au fost auzite împușcăturile.

Arma folosită în atac, una improvizată

Autoritățile au confiscat arma suspectului și spun că aceasta este una improvizată. Aceasta ar fi fost construită din două țevi, bandă, lemn și componente electrice de tragere.

Suspectul a reușit să îl  împuște pe politician în partea dreaptă a gâtului, din a doua încercare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE