Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, despre ieșirea UDMR de la guvernare. ”Nu am avut niciodată o abordare conflictuală. Am rămas în dialog să avem susținere parlamentară”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, ieșirea UDMR din coaliția de guvernare nu a fost generată de o ”situație conflictuală”. De altfel, fostul premier, care a fost ales între timp președinte al Senatului, a subliniat că a rămas în dialog cu Kelemen Hunor, liderul UDMR, pentru ca parlamentarii Uniunii să sprijine proiectele legislative ale Guvernului PSD - PNL.

Nicolae Ciucă a dat făcut declarații despre negocierile purtate cu liderii UDMR pentru a rămâne în coaliția de guvernare.

”PNL a avut ca primă opțiune de negociere rămânerea în protocol. În momentul în care nu s-a putut să se rămână în protocol, s-a ales opțiunea prin care fiecare dintre celelalte partide - PNL și PSD - să ofere un minister UDMR-ului.

În aceste discuții, când a fost vorba despre ce poate să ofere PNL și a fost și solicitarea UDMR pentru Ministerul Dezvoltării a fost Ministerul Energiei, minister pe care l-am dat. Aici a ieșit din joc tot ceea ce însemna puterea noastră de a oferi și deschiderea la dialog”, a afirmat Nicolae Ciucă.

De altfel, fostul premier a precizat că nu a avut o ”abordare conflictuală” în discuțiile cu UDMR pentru rămânerea la guvernare.

”Nu am avut niciodată o abordare conflictuală. În politică trebuie să existe în permanență dialog.

Nu cred că a fost o încetare a participării UDMR la guvernare pe o situație conflictuală. Am rămas în dialog cu domnul Kelemen Hunor să avem susținere parlamentară pentru obiectivele coaliției de guvernare”, a mai menționat președintele PNL.

De asemenea, Nicolae Ciucă a evidențiat că în anumite funcții din noul Guvern ”se vor regăsi reprezentanți ai minorităților pentru că există acest acord de susținere parlamentară cu minoritățile naționale”.

Nicolae Ciucă vrea ca noul Guvern să mizeze pe fondurile europene. ”Este absolut obligatoriu”

Președintele PNL a afirmat că în programul de guvernare al Executivului condus de Marcel Ciolacu se regăsesc politici ale PNL și ale PSD deoarece ”a fost elaborat împreună de structurile de specialitate de la nivelul fiecărui partid”.

”În momentul de față, am discutat și cu Marcel CIolacu și ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, și cu viitorul ministru de Finanțe, Marcel Boloș, care vor fi măsurile necesare pentru creșterea colectării.

Obligatoriu pentru a putea să finanțăm toate aceste măsuri este continuarea absorbției de fonduri europene și atragerea de investiții. Este absolut obligatoriu.

Fondurile europene s-a văzut foarte clar cum ne-au ajutat. Anul trecut, care nu a fost un an agricol foarte bun din cauza secetei, am putut să pregătim campania de toamnă și să pregătim campania de primăvară cu ajutorul banilor europeni.

Drumul nostru înainte este în interiorul UE folosind cât mai eficient toate aceste fonduri puse la dispoziție”, a concluzionat Nicolae Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE