Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă ar vrea ca Florin Cîţu să demisioneze din grupul PNL. "Este o chestiune de onoare"

Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, a declarat miercuri că este o "chestiune de onoare" demisia lui Florin Cîţu din grupul parlamentar al PNL şi şi-a exprimat speranţa "să se ducă până la sfârşit".

"Este o chestiune pe care am discutat-o în prima zi cu domnul Florin Cîţu şi consider că este o chestiune de onoare. Onoarea este personală şi sper să se ducă până la sfârşit. (...)

V-am spus cum o consider, cum o văd încă o dată, este doar o chestiune de onoare care nu ţine doar de persoana cuiva anume, indiferent cum se numeşte şi ce funcţie are, este o chestiune care lasă avantajele sau aspectele personale de-o parte şi trebuie să vadă interesul partidului", a afirmat Nicolae Ciucă la Parlament, potrivit Agerpres.

Fostul premier a reacţionat după ce a fost întrebat despre o posibilă demisie a lui Florin Cîţu din grupul parlamentar al PNL în condiţiile în care senatorii au votat ca fostul lider liberal să fie urmărit penal de DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID.

Nicolae Ciucă susţine că imaginea PNL este afectată de scandalul în care este implicat Florin Cîţu

"Dacă nu va renunţa la această situaţie, este un subiect de analiză la nivelul conducerii partidului şi a Biroului Politic National, la nivelul grupului senatorilor PNL, pe care o vom lua ulterior. (...) Discutăm toate aceste chestiuni, le analizăm şi luăm decizia", a menţionat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

De asemenea, Ciucă a subliniat că ancheta DNA în cazul achiziţiei de vaccinuri anti-COVID în care este implicat Florin Cîţu dăunează imaginii PNL.

"Florin Cîţu a fost preşedintele PNL, este membru al Partidului Naţional Liberal şi sigur că există o problemă de imagine, dar PNL, aşa cum a procedat de fiecare dată, şi în această situaţie va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare astfel încât să lăsăm justiţia să-şi facă datoria", a spus liderul PNL.

Ciucă susţine că nu a avut atribuţii privind cumpărarea de vaccinuri, când a condus Ministerul Apărării

În perioada pandemiei, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) se află în subordinea Ministerului Apărării, condus de Nicolae Ciucă.

Referitor la implicarea comitetului, Ciucă a explicat că CNCAV nu avea niciun fel de atribuţii în ceea ce priveşte achiziţia de vaccinuri.

"Absolut deloc, CNCAV, la vremea respectivă, nu a făcut altceva decât să coordoneze derularea vaccinului propriu-zis şi evidenţa populaţiei vaccinate, nu a avut niciun fel de implicare în acest demers şi nici nu avea cum", a mai spus Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE