Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Sănătății despre riscul de infecții nosocomiale în cazul victimelor de la Crevedia: ”Nu există ţară din lume la care să existe risc zero în spitale”

În urma exploziilor de la Crevedia, în spitalele din București mai sunt internați 27 de raniți, dintre care 3 sunt în stare critică.

Alți 12, deasemenea în stare gravă sunt tratați în străinătate, iar 17 au fost deja externați.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre riscul infecțiilor nosocomiale la care sunt expuși pacienții. În cazul incendiului din clubul Colectiv, efectele au fost dramatice.

”Evident că se iau toate măsurile care să minimalizeze acest risc, dar sigur, nimeni nu poate să garanteze, cum se dorește uneori, că acest risc nu există. Există acest risc. Colonizarea cu germeni multirezistenți poate să fie personală sau poate să fie din mediul în care se găsește pacientul.

Se fac probe microbiologice. Noi tocmai am insistat pentru monitorizarea acestor pacienți să se ia probe mai des decât de obicei. În loc să ia o dată pe săptămână, să ia chiar de două-trei ori pe săptămână. Încercăm să ținem lucrurile sub control.”, a declarat Alexandru Rafila.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE