Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul rus de Externe vizitează Cuba. Lavrov a mulțumit guvernului pentru „înțelegerea deplină” a conflictului ucrainean

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a mulțumit, la Havana, guvernului cubanez pentru ”înțelegerea deplină” a conflictului din Ucraina. În plus, diplomatul rus a ținut să sublinieze că Moscova se va concentra, în viitorul apropiat, asupra relațiilor cu țările din America Latină.

Rusia și SUA, relații diplomatice

Rusia, afectată de sancțiunile occidentale din cauza conflictului din Ucraina, caută să-și consolideze relațiile politice și economice cu alte țări care se opun la ceea ce Kremlinul numește hegemonia SUA. Serghei Lavrov a declarat că singurele relații dintre Rusia și SUA sunt cele din rațiuni diplomatice. De asemenea, el a adăugat că Moscova se va concentra pe întărirea relațiilor cu țările din America Latină.

 ”Dacă vă întrebați despre relațiile ruso-americane, nu avem relații speciale în acest moment. Discutăm doar din necesitate despre problemele care apar în activitățile ambasadelor noastre și, de asemenea, în legătură cu faptul că americanii încearcă să abuzeze de poziția lor, în special în calitate de țară gazdă a Organizației Națiunilor Unite,” a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

În timpul vizitei sale în Cuba, țară care, timp de decenii, a fost un aliat consecvent al Moscovei, Lavrov a condamnat sancțiunile economice americane împotriva insulei comuniste. La începutul acestei săptămâni, ministrul rus de Externe a vizitat Brazilia, Venezuela și Nicaragua, unde s-a întâlnit cu președinții și înalții oficiali din fiecare țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE