Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul Mediului lansează în consultare publică proiectul de Ordonanţă privind atribuirea plajelor în sezoanele estivale

Publicat de: Mirabela Vasile

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat în consultare publică proiectul de Ordonanţă privind atribuirea plajelor în sezoanele estivale.

Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, până la data de 30 ianuarie 2023, pe adresa ANAR.

De altfel, termenele de desfăşurare a licitaţiilor pentru atribuirea segmentelor de plajă turistică ar urma să scadă la jumătate, în prezent perioada însumând cel puţin 55 de zile, iar contractul de închiriere se va încheia pe doi ani, se arată în Nota de fundamentare ce însoţeşte proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind procedura de închiriere a suprafeţelor de plajă turistică pentru sezoanele estivale 2023-2024, publicată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Aproximativ 200 contracte de închiriere a plajei au încetat, în 2022

"În anul 2022, o serie de aproximativ 200 contracte de închiriere a plajei au încetat, prin ajungerea la termen. În acelaşi timp, o serie de lucrări privind combaterea eroziunii costiere au fost finalizate sau se află în curs de finalizare, drept pentru care loturile de închiriat au suferit modificări, prin cuprinderea acestor suprafeţe noi.

În acest context, este necesară efectuarea diligenţelor în vederea obţinerii unor noi Planuri Urbanistice Zonale, pe raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale, în vederea reorganizării amplasării construcţiilor provizorii care servesc activităţile de turism şi agrement pe plaja turistică a Mării Negre.

Având în vedere faptul că emiterea planurilor urbanistice sunt în competenţa administraţiilor publice locale, autorităţile administraţiei publice centrale neputând influenţa în vreun fel deliberările autorităţilor locale, această situaţie apare ca un factor independent de voinţa Guvernului, dar care poate influenţa negativ procesul de închiriere a plajelor, bun public aparţinând domeniului public al statului român", se spune în document.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE