Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plaje închise din cauza rechinilor, în SUA. Turiștii sunt avertizați despre pericolul atacurilor

Cel puțin trei plaje din Massachusetts și din New York au fost închise, după ce în apropiere de coastă au fost observați ma mulți rechini.

Peștii periculoși s-au apropiat și la o distanță de doar 25 de metri de țărm.

Până în prezent, cel puțin patru persoane au fost rănite de rechini în largul plajelor din SUA. Și în Spania autoritățile au anunțat că au închis cinci plaje din orașul Barcelona, după ce în larg au fost observați mai mulți rechini.

Potrivit autorităților, este pentru prima dată în ultimii zece ani când în Marea Mediterană este observat un rechin din specia mako. Acesta este cel mai rapid exemplar și poate atinge o viteză de până la 75 kilometri pe oră. Recent, o româncă a fost omorâtă de un rechin în Egipt.

Patru plaje închise în Spania, din cauza unui rechin

A fost dată alerta, pe 16 iulie, pe mai multe plaje de lângă Barcelona, după ce un rechin din specia mako a fost văzut în apele din oraşul Sitges, la mai puţin de 100 de metri de coastă. Turiștilor le-a fost interzis să mai intre în apă în apropierea plajelor La Fragata, La Ribera, La Bassa Rodona și Estanyol.

„Înotătorii au fost evacuați din apă în cel mai scurt timp, fără a fi instaurtă panica”, a declarat Guillem Escolà, reprezentantul Consiliului Local din Sitges, potrivit publicației La Vanguardia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE