Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rechin, văzut la 100 de metri de țărm, lângă mai multe plaje din Spania. Autoritățile au arborat steagul roșu

A fost dată alerta pe mai multe plaje de lângă Barcelona, după ce un rechin din specia mako a fost văzut în apele din oraşul Sitges, la mai puţin de 100 de metri de coastă.

Turiștilor le-a fost interzis să mai intre în apă în apropierea plajelor La Fragata, La Ribera, La Bassa Rodona și Estanyol.

„Înotătorii au fost evacuați din apă în cel mai scurt timp, fără a fi instaurtă panica”, a declarat Guillem Escolà, reprezentantul Consiliului Local din Sitges, potrivit publicației La Vanguardia.

Prima dată, rechinul a putut fi observat la ora 12:50, pe plaja din La Fragata. Apoi, acesta a mers către Ribera, Bassa și Rodona, întorcându-se din nou pe Ribera, de acolo, i-a fost pierdută urma.

După acest incident, s-a arborat ulterior steagul galben, care le permitea turiștilor să înoate. Autoritățile au făcut însă apel la prudență, ca o minimă măsură de precauție. Mai mulți specialiști municipali spun că acest tip de rechin nu este considerat agresiv.

„Nu există nicio înregistrare a atacurilor asupra oamenilor făcute de această specie, care este considerată una dintre cele mai rapide”, au spus aceștia.

Rechinul din această specie ar fi cel mai rapid rechin din lume și ajunge să atingă și 70 km/h. Poate măsura între 3,5 și 4 metri lungime. Se hrănește în principal cu pești și durează până la 18 ani pentru a ajunge la vârsta reproductivă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE