Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turistă din România, atacată și ucisă de un rechin la Hurghada, în Egipt. MAE acţionează pentru identificarea de urgenţă a familiei

O româncă a murit, duminică, în staţiunea Hurghada din Egipt, în urma unui atac al unui rechin, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

„Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin”, a confirmat MAE, notează Agerpres.

Conform sursei citate, reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România.

„MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident. Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autorităţile egiptene, cu companiile de turism implicate şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, a menţionat sursa citată.

MAE a confirmat informația potrivit căreia o turistă din România a fost ucisă de un rechin

MAE a confirmat informația potrivit căreia o turistă din România a fost ucisă de un rechin. Anterior, în urma unui atac similar, în aceeași zonă din dreptul stațiunii Hurghada, și-a pierdut viața o altă femeie, din Austria.

Ministerul precizează că Ambasada României la Cairo a primit un telefon de la agentul unei companii de turism, care a anunțat incidentul. Reprezentanții misiunii diplomatice au făcut demersuri în regim de urgență pentru a afla informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului.

În acest moment, nu există solicitări suplimentare din partea românilor aflați în Egipt, potrivit MAE.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Două surse au declarat pentru Reuters că trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

Românca este a doua persoană ucisă în urma unui atac al unui rechin în Marea Roșie din Egipt.

Atacurile au avut loc la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică ministerul egiptean al mediului.

Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei orașului Sahl Hasheesh, potrivit surselor.

Măsurile luate

Ministerul a precizat în comunicatul său că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive care au stat la baza acestora.

De asemenea, instituția a menționat că guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților în zona din jurul atacurilor.

Prima victimă a fost transferată la un spital privat local, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul Direcției pentru afaceri sanitare de la Marea Roșie. Acesta a adăugat că s-a încercat resuscitarea acesteia, dar a murit din cauza rănilor.

O sursă de securitate a mai adăugat că femeia austriacă locuia în Egipt în ultimii cinci ani cu soțul ei egiptean.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE