Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mii de turiști sunt cazați pe Valea Prahovei. Deși zăpadă este prezentă doar la cota 2.000, nu au lipsit incidentele

Zeci de mii de români au ales să își petreacă minivacanța de 1 Decembrie la munte. Pensiunile și hotelurile din Valea Prahovei sunt arhipline. Turiștii nu au avut parte de suficientă zăpadă pentru schi, dar au căutat variante alternative: plimbarea cu telegondola, săniușul sau bătaia cu bulgări.

În Sinaia, hotelurile și pensiunile sunt pline, însă peisajul de iarnă lipsește cu desăvârșire. Turiștii s-au simțit oarecum dezamăgiți, dar n-au renunțat la ideea de distracție. 

„Zăpadă foarte puțină pentru timpul acesta și bucuria este pentru copii. Astăzi ne mai plimbăm puțin și ne ducem spre casă,” a spus o femeie.

11 turiști salvați de pe munte

Nu este suficientă zăpadă pentru a-i bucura pe turiști, dar o alternativă de a petrece timpul este plimbarea cu telegondola. Peisajul este superb, iar ceața, deși a supărat multă lume, completează priveliștea și o face să pară desprinsă din povești. La cota 2.000 a nins, iar stratul de zăpadă este semnificativ. Cei mai fericiți au fost copiii, care s-au putut juca nestingheriți.

Din nefericire însă, minivacanța nu a fost lipsită de incidente. 11 turiști au fost salvați de pe munte. Dintre aceștia, două persoane au ajuns la spital.

„Jumătate dintre ele au fost datorate alunecării pe zăpadă cu mijloace. Oamenii trebuie să fie responsabili, să înțeleagă că folosind aceste mijloace improvizate pot deveni ghiulele și accidentele pot fi foarte grave. Unul dintre cazurile duse la spital sunt o fractură de bazin și o fractură gravă de membru inferior,” a explicat Sabin Cornoiu, președinte Salvamont România.

La Dispeceratul Național Salvamont s-au primit, în ultimele 24 de ore, opt apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE