Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii petrec minivacanța de 1 Decembrie la munte. Valea Prahovei este ocupată în proporție de 80%

Începe scurta vacanță de Ziua Națională iar hotelierii și comercianții de la munte au pregătit tot ce-I mai bun pentru ca turiștii să se simtă cât mai bine. Deocamdată nu este zăpadă pentru schi sau săniuș, dar pare suficientă pentru distracție.

Turiștii, așteptați cu vin fiert și mâncare pentru toate gusturile

Hotelierii și comercianții de pe Valea Prahovei s-au pregătit până în ultima clipă pentru a-și primi vizitatorii.

Răzvan Chițea, comerciant: „Pregătirile sunt în toi, suntem pe ultima sută de metri. Îi așteptăm cu ce se așteaptă la munte, cu vin fiert, cu ceai. Ce găsesc turiștii în Predeal iarna aceasta? Vor găsi ce vor, ceaune calde, sărmăluțe, fast-food, orice vor ei. Predealul este pregătit pentru toate gusturile.”

George Coman, patron de restaurant: „Vă așteptăm cu preparate și produse proaspete la restaurantul nostru și pentru cazare avem oferte făcute pentru perioade de trei - patru zile. Sunt o parte ocupate deja.”

Zăpadă de 1 Decembrie

Pe pârtia Clăbucet a căzut deja prima ninsoare. Turiștii care vor petrece minivacanța de 1 Decembrie la Predeal se vor putea bucura astfel și de puțină zăpadă, însă nu este suficientă pentru practicarea sporturilor de iarnă. Ninsori ceva mai însemnate s-au înregistrat la altitudini mari.

Tocmai din acest motiv, salvamontiștii le recomandă turiștilor să aibă grijă dacă se aventurează în drumeții.

Mihai Marina, Salvamont Predeal: „(n. red. Turiștii) să vină pregătiți. Pregătiți din punct de vedere echipament, să aibă un bocanc, o geacă mai groasă, pentru că temperaturile seara se lasă sub 0 grade sau temperaturi cu minus.”

Pentru a se bucura însă de zilele libere, turiștii care vin la munte sunt nevoiți să îndure mai întâi aglomerația de pe DN1, Valea Prahovei. Polițiștii vor acționa în permanență în stațiunile turistice pentru fluidizarea traficului. Este recomandată răbdarea și atenția în trafic.

Stațiunile de pe Valea Prahovei au un grad de ocupare de până la 80% în această scurtă vacanță, iar Poiana Brașov este rezervată integral.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE