Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stațiunile montane, luate cu asalt de turiști, de 1 Decembrie. Cât costă un sejur de trei nopți

Publicat de: Euronews

Mai este o săptămână pănă la 1 decembrie, iar Poiana Brașov este deja rezervată în proporție de 100%. Anul acesta, minivacanța de Ziua Națională vine cu cinci zile libere și, după doi ani de pandemie, hotelierii spun că cererea a fost pe măsură.

Turiștii vor avea parte de cine festive, muzică de petrecere și preparate tradiționale românești. În plus, iubitorii sporturilor de iarnă s-ar putea bucura și de zăpadă pe pârtii.

Chiar și cele mai scumpe apartamente în hotelurile din Poiana Brașov au fost ocupate pentru minivacanța de 1 Decembrie. Un sejur de trei nopți într-unul dintre apartamente, cu un living spațios, două dormitoare și ieșire pe terasă cu vedere la stațiune, costă peste 800 de euro. Camera standard însă costă puțin peste 400 de euro pentru două persoane. Hotelierii îi așteaptă însă pe turiști cu tradiții și obiceiuri, dar și cine festive.

Hotelierii din Poiana Brașov au rezervat întreaga stațiune

Hotelierii din Poiana Brașov au rezervat întreaga stațiune și chiar au făcut liste de așteptare pentru cei care speră să ocupe locul cuiva care renunță la vacanță pe ultima sută de metri.

Bianca Socol, reprezentant hotel: „Gradul de ocupare este de 100%. Avem un pachet variat pentru întreaga familie. Trei nopți de cazare cu demipensiune. Am făcut liste de așteptare și revenim către oaspeții noștri dacă se anulează vreun spațiu de cazare.”

Gabriel Roșca, manager hotel: „Avem și muzică live, avem o muzică tradițională românescă și să nu uităm de preparatele noastre.”

Roxana Cojocea, președinte Organizația Patronală de Turism Poiana Brașov: „Pentru 1 Decembrie gradul de ocupare în Poiana Brașov este de 100%, ceea ce ne bucură foarte tare. Pornim cu dreptul în perioada sărbătorilor de iarnă. Ne apropiem de Crăciun, de Revelion, unde sperăm ca acest grad de ocupare să rămână constant.”

Maria vine în Poiana Brașov de câteva ori pe an, iar pentru vacanța de cinci zile de 1 Decembrie și-a făcut rezervare încă din vară.

Turistă: „Voi veni și de 1 Decembrie. În general vin de trei, patru ori pe an. E stațiunea mea preferată. Am constatat o ușoară creștere a prețurilor, care cumva este normală.”

Anul acesta hotelierii au majorat prețurile cu 15-20%, față de iarna trecută

Turiștii s-ar putea bucura și de zăpadă la început de decembrie.

Adrian Biriboiu, administrator domeniul schiabil Poiana Brașov: „Conform prognozelor actuale meteorologice, tunurile le vom putea porni în zilele următoare, dar numai în partea superioară a masivului, pentru a crea rezervele de zăpadă, pentru a putea amenaja pârtiile în sezonul următor. Se pare că între 1-4 decembrie prognoza arată căderi de zăpadă și în partea inferioară a masivului.”

Anul acesta hotelierii au majorat prețurile cu 15-20%, față de iarna trecută. Gradul de ocupare în Poiana Brașov se apropie de 100% și pentru Crăciun și Revelion.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE