Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tot mai mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în țări din Asia. Anul acesta a crescut interesul pentru vacanțele de grup

Cei care vor să călătorească și după ce se termină vara și-au rezervat deja vacanțele pentru toamnă. Destinația vedetă este Asia. După doi ani de restricții, continentul și-a redeschis porțile pentru turiști. Regiunile exotice au atras din nou mulți români.

Cele mai căutate destinații exotice sunt Maldive, Thailanda, SUA, Peru și Japonia. Anul acesta a crescut interesul pentru vacanțele de grup.

Manager, agenție de turism: „În ultimele două luni, chiar trei, s-au deschis din ce în ce mai multe destinații din Asia, fără restricții sau cu restricții minimale pentru turiștii români, astfel încât interesul pentru circuite a crescut, în special pentru circuitele cu însoțitor de grup.”

Cererile pentru vacanțe cu grupuri mari și cu însoțitor de grup s-au dublat

Dacă pe timpul pandemiei românii au ales să călătorească doar cu cei apropiați, cererile pentru vacanțe cu grupuri mari și cu însoțitor de grup s-au dublat.

Ghid turistic: „Rolul nostru este rezumat la faptul că grijile vor fi toate la noi. Noi ne ocupăm din momentul în care se înscrie turistul de a pregăti toată documentația pentru călătorie, inclusiv checck-in-ul online pentru ei, facem rezervările în cadrul excursiei.”

Andreea călătorește de mai bine de 10 ani la mii de kilometri de casă. Acum se reîntoarce în locația ei preferată.

Turist: „Asia este extraordinară, pentru că oamenii sunt fabuloși, mâncarea este foarte, foarte gustoasă si foarte sănătoasă, peisajele sunt extraordinare. Nu prea ai de ce să ratezi Asia, în general, și prețurile, iarăși sunt foarte bune.”

Avionul până în Thailanda costă 700 de euro

Pentru Andreea e important să-și planifice din timp excursiile și să aleagă vacanțele în extrasezon. Atunci prețurile sunt mai mici, iar locațiile nu sunt aglomerate. De exemplu, cazările pot fi găsite și cu 400 de euro pentu o săptămână. Avionul până în Thailanda costă 700 de euro, cu 200 de euro mai mult decât înainte de pandemie. Andreea spune că traiul pe insule nu e foarte costisitor

Turist: „Din ceea ce am experimentat până acum, două săptămâni în Thailanda, dacă locuiești într-o insulă în Thailanda, te vei descurca 100% si cu 300, 400 de euro.”

Astfel de excursii nu se încadrează în toate bugetele, dar există opțiuni și spre destinații europene, care sunt mai ieftine. Agenții de turism au observat că după doi ani de pandemie oamenii și-au schimbat prioritățile. Sănătatea, relaxarea și familia sunt mult mai importante, motiv pentru care mulți sunt dispuși să plătească mai mult pentru a experimenta locații unice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE