Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pregătiri pentru parada de 1 decembrie. Militarii români și străini fac repetiții pentru ca defilarea să decurgă perfect

Publicat de: Euronews

Se fac ultimele pregătiri pentru parada de 1 decembrie. Militarii care vor defila pe sub Arcul de Triumf vor să se asigure că totul va decurge perfect. Alături de cei 1.500 de militari români vor defila și 150 de militari străini din detașamentele dislocate în țara noastră pentru întărirea Flancului Estic.

Militarii români și străini, dar și lucrătorii Ministerului de Interne, SRI, STS și ai Administrației Penitenciarelor au defilat la repetițiile din Poligonul Ghencea. Printre ei a fost și Ecaterina, militar în cadrul Forțelor Terestre. Pentru ea va fi prima paradă la care participă, iar de 1 decembrie este și ziua ei de naștere.

Ecaterina – militar, Forțele Terestre: „Va fi o zi foarte specială, foarte specială pentru noi toți ca militari, dar în special pentru mine deoarece sărbătoresc 21 de ani pe 1 decembrie și este și prima defilare la București, sub Arcul de Triumf”.

După intonarea imnului și executarea a 21 de salve de tun, militarii au ținut un moment de reculegere pentru cei care au murit la datorie.

Arcul de Triumf, survolat de peste 40 de avioane și elicoptere

La parada de 1 decembrie vor defila și vehicule de luptă, transportoare, sisteme de rachete, Humvee-uri, precum și autospeciale de intervenție. În plus, Arcul de Triumf va fi survolat de peste 40 de avioane și elicoptere.

Corneliu Postu - Comandantul Paradei: „O să corectăm ceea ce, din perspectiva noastră, nu este încă bine, dar sunt convins că la 1 decembrie totul va fi în regulă.”

Corneliu Pavel - forțele navale: „Anul acesta sunt pregătite mai multe noutăți. Peste 1.500 de militari romani vor defila pe sub Arcul de Triumf și 120 de mijloace tehnice, de asemenea vom avea alături de noi militari străini, aproximativ 150 de militari străini, care vor fi însoțiți și de 25 de mijloace tehnice”

Monica Dajbog – MAI: „Toate structurile MAI au inclus în blocul de defilare și autospeciale care vor fi văzute în premieră de cetățeni. La defilarea de 1 decembrie vor participa 4 detașamente de defilare pedestre formate din aprox 60 de studenți, pompieri, polițiști și jandarmi și, de asemenea, vor fi prezente 6 motociclete și aprox 20 de autospeciale, precum și 3 elicoptere”.

Ceremonii militare vor fi organizate și în unele garnizoane din țară și străinătate, unde sunt trimiși militari români în misiuni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE