Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO | Cozi uriașe la ieșirea din țară. Mulți români au ales să-și petreacă minivacanța de 1 Decembrie în țările vecine

Miercuri începe minivacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie, de cinci zile, cea mai lungă din acest an și este aglomerație la ieșirea din țară de la Vama Cenad, din Timiș. Românii pleacă în țările vecine în acest mini-concediu.

Lumea din vestul țării obișnuiește să treacă granița, pentru a merge, de regulă, la schi, în Austria, în Slovacia, în Slovenia, dar și pentru a ajunge în Ungaria, unde se află numeroase stațiuni balneoclimaterice.

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei

Așadar, punctele de trecere a frontierei din vestul țării, cele mai aglomerate la aceste ore, conform site-ului Poliției de Frontieră, sunt cele de la Nădlac II, unde timpul de așteptare estimat este de 120 de minute, la Nădlac I, 60 de minute, iar la Cenad timpul de așteptare trece de o oră, o oră și jumătate.

O situație asemănătoare este tot în judetul Arad, la Vama Vărșand. Și acolo se așteaptă 60 de minute la ieșirea din țară.

Lucrurile sunt mai convenabile un pic mai la nord, spre județul Oradea, la Vama Borș, de exemplu, se așteaptă 30 de minute pentru a se trece frontiera.

Cu siguranță, cozile vor continua și pe parcursul zilei de miercuri și poate chiar și joi, fiindcă românii se îndreaptă spre țări din Occident pentru a-și petrece vacanța de 1 Decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE