Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Mii de oameni, evacuați din cauza incendiilor în Canada

Mii de persoane au fost evacuate din provincia canadiană British Columbia din cauza incendiilor de vegetație. Dezastrul se apropie de un oraș cu peste 150 de mii de locuitori. Autoritățile au decretat stare de urgență.

Număr record de incendii de vegetație

Potrivit ultimelor date furnizate de pompierii locali, incendiile se întind acum pe o suprafață de 68 de kilometri pătrați, după ce au crescut de șase ori în intensitate în cursul nopții.

Jason Brolund, șeful departamentului de pompieri din West Kelowna: ”Seara aceasta se anunță dificilă. Echipele noastre sunt pe poziții, nu renunțăm, dar va fi o noapte dificilă pentru comunitate. Sunt aproape 2.500 de persoane cărora le-am cerut să își părăsească locuințele. Și avem aproape 6.000 care sunt în alertă pentru evacuare.”

VEZI GALERIA
7 imagini

Sursa foto: Profimedia

Premierul canadian Justin Trudeau a spus că guvernul federal este pregătit să suplimenteze ajutoarele necesare în zonă pentru a opri incendiile.

Justin Trudeau, premierul Canadei: ”Guvernul federal se coordonează îndeaproape cu provincia British Columbia, iar noi vom fi alături pentru a suplimenta resursele de care dispune această provincie și vom trece cu toții împreună prin această vară incredibil de dificilă. Este ceea ce fac canadienii în vremuri dificile și este ceva ce vedem de la un capăt la altul al coastei și vom continua să fim alături unii de alții în aceste momente dificile.”

Canada a înregistrat un număr record de incendii de vegetație în acest an - peste 5.700 de focare. Acestea au distrus aproximativ 137 de mii de kilometri pătrați de păduri și vegetație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE