Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tenerife: Peste 8.000 de oameni, afectați de incendiile de vegetație. MAE a emis atenționare de călătorie

Sute de pompieri și militari încearcă din răsputeri să stingă incendiile de vegetație din Tenerife. Până în prezent, aproape 8.000 de persoane au fost evacuate, iar altora li s-a spus să rămână în case din cauza fumului dens, potrivit Euronews.

Autoritățile oficiale de acolo au declarat că incendiul de amploare, care are în prezent un perimetru de 33 km și care a distrus până acum 2.600 de hectare de pădure, este unul dintre cele mai grave din ultimii 40 de ani.

Aproximativ 250 de pompieri și militari intervin, inclusiv cu avioane și elicoptere, însă zona este greu accesibilă. Deși au fost prezenți constant acolo, zi și noapte, încă de marți, „flăcările au scăpat de sub control”. Autoritățile au mai atras atenția că extinderea incendiilor ar putea duce la evacuări suplimentare și i-au sfătuit pe oameni fie atenți la alertele trimise de serviciul de urgență.

VEZI GALERIA
5 imagini

Sursa foto: Profimedia

Cât de probabil este ca incendiile din Tenerife să se extindă în zonele turistice

Pinii extrem de inflamabili din zonă ar putea face ca incendiile să ajungă inclusiv spre puncte principale de atracție turistică, inclusiv Santa Cruz de Tenerife și Puerto de la Cruz.

„Eforturile se concentrează pentru a împiedica extinderea incendiilor și pentru a împiedica afectarea în principal a zonelor rezidențiale din apropierea coastei”, a declarat liderul regiunii, Fernando Clavijo.

MAE a emis atenționare de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania că, urmare a puternicului incendiu de vegetaţie care a izbucnit între comunele Arafo şi Candelaria din zona nord-estică a insulei Tenerife, în apropierea vulcanului Teide, autorităţile locale au dispus evacuarea localităţilor Arrate, Chivisaya, Media Montańa, Ajafońa şi Las Lagunetas, potrivit Agerpres.

MAE recomandă consultarea informaţiilor publice comunicate de autorităţile spaniole.

Cetăţenii români pot contacta în caz de urgenţă autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112 sau linia telefonică de permanenţă a Consulatului General de la Madrid +34669362202.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE