Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meseriile viitorului în domeniul ingineriei. Profesor UPB: ”E nevoie de ingineri din toate domeniile în România”

Care vor fi meseriile viitorului? Cum ne va influenta tehnologia viața? Acestea au fost întrebările tinerilor la cea de a 12-a ediție a celui mai mare târg educațional din domeniul ingineriei. Peste 10 mii de persoane au fost prezente weekendul trecut la POLIFEST, evenimentul tehnologic desfășurat la Universitatea Politehnica din București.

Ștefan Bogdan Popescu, student la FIIR: ”Pe viitor as vrea sa aleg o meserie legata de imprimatul 3D, fiind la o facultate de inginerie.”

Tudor Tolescu, student la Facultatea de Transporturi: ”Un job în care mi-ar plăcea să activez mi s-ar părea ingineria auto și orice ține de domeniul auto”

Fascinați de profesia viitorului, ingineria, mii de studenți și elevi au vizitat standurile celor 15 facultăți, ale asociațiilor studentesti, dar și ale celor mai importante companii din industrie.

Horațiu Pop, cadru didactic UPB: ”Universitatea Politehnica din București, cele 15 facultăți care alcătuiesc portofoliul nostru, găsesc studenți pentru provocările actuale și, cu siguranță, și pentru provocările viitoare. Cine s-ar fi gândit acum zece ani că ne vom confrunta cu inteligența artificială, cu VR? Necesarul de ingineri este uriaș în România. Poate nu este evident, dar realitatea este aceasta: e nevoie de ingineri din toate domeniile.”

De la roboți, simulatoar de zbor, bio imprimante, mașini autonome, drone, imprimante 3D, până la holograme și aplicații ale inteligenței artificiale, tehnologia i-a uimit și de această dată pe toți cei prezenți la POLIFEST.

Gabriel Floarea, student Facultatea de Inginerie Medicală: ”Din punctul meu de vedere, ingineria medicală este unul dintre cele mai de viitor domenii. În primul rand pentru că se spune că secolul 21 este sustinut și reprezentat de acest domeniu. Pentru că până la urmă medicina a fost întotdeauna un domeniu atractiv.”

Vlad Stănescu, inginer în cercetare, Facultatea de Inginerie mecanică și mecatronică: ”Unul dintre cele mai importante domenii care în momentul ăsta este în contiunuă creștere este mecatronica. Practic este acel inginer care îmbină noțiunile clasice de mecanică, electronică și automatizare într-un pachet complet pentru a putea crea și pentru a putea adapta fabricile existente în cele ale viitorului.”

Edițiile anterioare ale POLIFEST s-au bucurat de un mare succes, fiecare eveniment în parte reunind peste 100 de companii și antreprenori și peste 10.000 de studenți, elevi și cadre didactice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE