Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studenții UPB, ambasadori ai ingineriei. Vor promova învățământul tehnic universitar într-o campanie prin România

Într-o țară în care nu mulți mai cred că educația reprezintă o prioritate, tinerii cu inițiativă rămân singura speranță a unei viitoare societăți dezvoltate. Cea de-a patra revolutie industrială aduce din ce în ce mai multe schimbări pe piața muncii, iar avansul tehnologic definește noi frontiere. Astfel, studenții de la UPB își fac bagajele și pleacă în „vacanță” în toate colțurile țarii pentru a promova învățământul tehnic universitar.

Avansul tehnologic va genera cea mai parte dintre „meseriile viitorului”

Nu putem fi siguri cum va arăta viitorul pieței forței de muncă, dar un lucru este cert, viitorul înseamnă tehnologie, acesta este mesajul Universității Politehnica din București.

Proiectul ,,Ambasadori UPB” implică sute de cadre didactice din învățământul preuniversitar, profesori de fizică, matematică, chimie, informatică, economie, sute de elevi, dar și studenți UPB. Aceștia vor participa la un program de pregătire și perfecționare în cadrul căruia își vor dezvolta competențele necesare pentru a putea promova beneficiile învățământului tehnic.

Educația de azi definește societatea de mâine

Activitatea de voluntariat reprezintă un mod de învățare non-formală care contribuie la dobândirea multor competențe și aptitudini profesionale. Astfel, participanții la acest proiect vor lua parte chiar și la prezentări ce au ca subiect impactul avansului tehnologic asupra locurilor de muncă sau importanța abilităților digitale. Pentru că realitatea ne învață că o serie de meserii vor deveni din ce in ce mai cunoscute, în următorii ani, în timp altele vor dispărea. Joburile din domeniul tehnologic se vor clasa însă în topul celor mai bine platite meserii, conform studiilor specialiștilor.

Industria tehnologiei este în plină expansiune

Prin proiectul,,Ambasadori UPB”, Universitatea Politehnica din București își propune să contribuie activ la dezvoltarea abilităților studenților UPB, elevilor și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, dar și la colaborarea interinstituțională. De asemenea, să faciliteze tranziția dinspre mediul preuniversitar către cel universitar. Introducerea pe scară larga a tehnologiei în activitățile de zi cu zi ale angajaților aduce schimbări benefice.

Programul de pregătire a studenților, cadrelor didactice și elevilor se va desfășura atât în mediul online, cât și fizic, pe parcursul a patru zile. În urma parcurgerii acestuia, partcipanții vor putea duce mai departe mesajul Universității Politehnica din București: schimbările înseamnă progres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE