Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce așteptări au angajatorii cu privire la tinerii care intră pe piața muncii. Universitatea Politehnica din București vine cu răspunsuri

Publicat de: Euronews

Cum arată inginerul viitorului, este o întrebare la care Universitatea Politehnica din București caută și găsește în fiecare an noi răspunsuri. Societatea în care trăim se află într-un proces de integrare în Comunitatea Europeană și internațională, iar acest lucru influențează în mod direct piața muncii. Astfel, competențele digitale și creativitatea sunt doar doi dintre factorii care pot contribui la realizarea unei cariere de succes pentru inginerul modern.

Adaptabilitatea, cea mai importantă calitate

Adaptabilitatea este cea mai importantă calitate a omului modern, a inginerului de mâine. Cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România, Universitatea Politehnica din București, derulează Proiectul ,,Student în training”. Acesta își propune să vină în ajutorul studenților și să le asigure șanse reale la competiția de pe piața liberă a forței de muncă. Principala misiune este aceea de a forma inginerul viitorului, capabil să se adapteze noilor tendințe.

Proiectul realizat de UPB presupune desfășurarea unor training-uri menite să dezvolte aptitudinile necesare în domenii ce se află în continuă dezvoltare. Atât abilitățile de social media, cât și cele de programare sau grafică sunt din ce în ce mai căutate de angajatori. Astfel proiectul își dorește să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a studenților universității.

Pentru a ajuta la formarea inginerului viitorului, adaptat și pregătit de schimbări, timp de o săptămână, sute de studenți participă la training-uri interactive în campusul Universității Politehnica din București. Deși cea mai mare parte din inginerie pare că se bazează pe cifre și pe o gândire analitică, în fapt, această meserie implică și creativitate. Astfel activitățile propuse în proiect reprezintă o componentă majoră în dezvoltarea capacității generației tinere de a se adapta sau chiar reinventa. Cariera de inginer poate fi provocatoare, dar cu ajutorul anumitor abilități, succesul este garantat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE