Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O nouă generație de ingineri. IT-ul rămâne o opțiune atractivă pentru absolvenți

500 de noi ingineri sunt gata să intre pe piața muncii. Sunt absolvenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației ai Universității Politehnice din București ce vor practica unele din cele mai căutate profesii. Programatori, ingineri electroniști, administratori de rețea de calculatoare sau ingineri de sunet sunt doar câteva dintre carierele pentru care sunt pregătiți.

Piața muncii este ofertantă pentru inginerii la început de carieră, atît în străinătate, cît și în țară. Salariul mediu al unui inginer debutant este de aproximativ 800 de euro net pe lună și poate ajunge până la 2.000 – 3.000 euro/lună după primii ani de muncă.

„Există o piață așa de mare încât nu avem suficienți absolvenți ca să răspundem cererii. 13:18 Sigur, domeniul IT, în momentul acesta, are o amploare mai mare. Dar poate fi o situație de moment”, a precizat Mihnea Udrea, Decanul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

Cei mai mulți studenți se angajează încă din timpul facultății

Elena Mădălina Țăranu, absolventă: „Deja lucrez la un studio de înregistrări, pe partea de audio, este un domeniu care îmi place foarte mult. Cu gândul acesta am venit la facultate, să fac inginerie audio.”

Cătălin Aurelian Popa, absolvent: „Dorința mea, cel puțin, este de a rămâne în țară.”

Iuliana Ilișescu, absolventă: „Sunt deja angajată, lucrez în domeniul greenpower și dezvolt proiecte fotovoltaice și de parcuri eoliene.”

Facultatea care pregătește viitorii ingineri este o facultate ușoară, dar numai pentru cei care învață.

Bogdan Constantin Bratu: „Dacă ești destul de pregătit și din liceu, va fi o facultate ușoară. Și dacă muncești constant.”

Încă se fac înscrieri pentru admiterea la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. La acest moment, doi studenți se luptă pentru un loc. Specializarea, însă, se alege după primii doi ani de facultate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE