Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cei mai buni viitori ingineri, premiați la Universitatea Politehnică București, în cadrul unei ceremonii speciale

Cei mai buni viitori ingineri au fost premiați la Universitatea Politehnică București: 87 dintre cei 3.800 de studenți care termină anul acesta facultatea au fost invitați la o ceremonie specială. Printre premianți s-au aflat și mulți studenți străini.

Două studente au fost singurele care au absolvit cu media 10

Andreea Nica (absolventă Facultatea de automatic și calculatoare): „Este un sentiment copleșitor dar foarte placut va dati seama”

Reporter: „Ce o să faci după asta?”

Andreea Nica: „O să continui cu un master și după să văd ce oportunităț am să merg la un master în Elveția. Sper că o să am parte de noi provocări.”

Reporter: „Cât de greu a fost să ajungi la acest rezultat?”

Elena Isabela Ilie (absolventă Facultatea de Transporturi): „Am fost foarte pasionată de domeniu nu mi-a fost greu, am invățat cu multă dragoste. Profesorii au fost cei care ne-au sustinut pe noi studenții. Am fost ca o familie la Facultatea de Transporturi.”

Printre premianți s-au aflat și studenți străini care învață la Politehnică. Hosni este din Palestina și spune că facultatea a reprezentat o mare provocare pentru el

Hosni Abuayyash (student strain): „Cea mai mare provocare a fost faptul că am o pauză de 20 de ani de când am terminat liceul. A trebuit să îmi înnoiesc cunoștințele din matematica, fizică, am recuperat și apoi totul a mers simplu.”

România are nevoie de peste 600.000 de ingineri în următorii 10 ani, iar numărul total al absolvenților de inginerie din acest an, din România, este cu 35% mai mic comparativ cu necesarul pieței.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE