Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studenții Universității Politehnica din București prezintă modul în care se formează inginerii

Criza de personal din cele mai multe domenii a dus la automatizarea multor industrii. Totodată se estimează faptul că 85% dintre meseriile care vor exista în 2030, nici nu au fost inventate încă.

În perioada martie-decembrie 2022, Universitatea Politehnica din București derulează Proiectul „Viitori ingineri”. Zeci de studenți pasionați de inginerie, știință și de ultimele tendințe tehnologice se reunesc pentru a promova învățământul tehnic superior.

Studenții la inginerie, vânați încă de pe băncile școlii

Cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România, Universitatea Politehnica din București, implică studenții în activități de voluntariat pentru a susține dezvoltarea spiritului de echipă și a aptitudinilor de comunicare. În cadrul proiectului ,,Viitori ingineri”, tineri participă la activități de selecție, traducere și sinteză a informațiilor din domenii inginerești și științifice. Toate, menite să contribuie la dezvoltarea lor personală, dar și profesională .

Abilități precum a pune lucrurile în perspectivă sau a încerca noi abordări se vor dovedi extrem de valoroase în viitor. Pe un programator, de exemplu, gândirea creativă îl va ajuta să exceleze în profesia sa.

Ne întoarcem la programul "Viitori ingineri. Pentru a realiza materiale de promovare, în cadrul întâlnirilor de lucru, participanții primesc documente de prezentare ale domeniilor de studiu din UPB - publicații, articole științifice sau recomandări de studii. Se lucrează pe echipe, iar studenții
duc mai departe mesajul universității: viitorul înseamnă tehnologie.

Activitățile propuse prin Proiectul ,,Viitori ingineri” reprezintă o componentă majoră în dezvoltarea capacității generației tinere de a se adapta, reorganiza sau chiar reinventa în relația cu piața forței de muncă, dar și cu noile tehnologii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE