Mai sunt doar câteva zile în care vă puteți înscrie la cea mai nouă facultate de jurnalism din România! Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica din București, în parteneriat cu Euronews România, lansează două programe de licență, „Jurnalism” și „Media Digitală”, care combină inovația tehnologică cu formarea unor jurnaliști responsabili. Studenții vor lucra alături de profesori și jurnaliști cunoscuți, dar și cu ingineri și tehnicieni.
Tinerii pasionați de jurnalism și media se pot înscrie până pe 21 iulie la cele două programe adaptate noilor tendințe din media.
Mihnea Costoiu, rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București: „Așa cum ne-am asumat și acest parteneriat strategic cu Euronews World, aceleași valori ne mână în luptă. Și anume: o informare corectă a publicului, conexiune a României cu spațiul european și euroatlantic, o învățare, o educare a publicului.”
Cei care își doresc o carieră în media pot studia materia printr-o abordare modernă și practică a jurnalismului, cu accent pe storytelling online, investigație, editare web și new media.
Delia Duminică, profesor, fondator al programului „Media Digitală și Comunicare pe Platforme Online”: „Unicitatea celor două programe de studii constă în faptul că reunește echipe mixte exact cu ceea ce se caută acum pe piață: predare, profesorii specializați în Științe ale comunicării. Partea practică pe care o asigurăm grație dumneavoastră, postului Euronews, și colegii mei din zona tehnică de inginerie.”
La Euronews România, studenții vor cunoaște o echipă tânără și dinamică.
Oana Stoica, jurnalist social media, Euronews România: „La departamentul digital, avem jurnaliști web și social media. Eu sunt jurnalist social media, ceea ce înseamnă că iau, practic, informația și o adaptez pentru rețele. Scopul meu este să informez, dar într-un mod potrivit pentru fiecare platformă.”
Cosmin Buță, editor video, Euronews România: „Partea faină în jobul ăsta este că nicio zi nu se aseamănă cu alta, de fiecare dată ai ceva nou. Te ține prins întotdeauna. E o meserie faină.”
Indiferent dacă vor lucra în televiziune, social media sau radio, un sunet clar și coerent va face întotdeauna diferența. Unul dintre spațiile esențiale de practică este Laboratorul de Sunet al Facultății de Electronică.
Victor Popa, șef de lucrări ETTI, UNSTPB: „Noi ne concentrăm mai mult pe partea tehnică, în sensul că îi învățăm toate instrumentele necesare pentru realizarea mixului final și pentru a post-procesa a sunetul respectiv. Ulterior, ei pot veni cu partea artistică.”
Programele de licență durează trei ani și sunt dezvoltate în parteneriat cu Euronews România. Toate detaliile despre înscriere sunt disponibile pe site-ul https://jurnalismsimediadigitala.upb.ro/