Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ingineria rămâne o meserie de viitor. România va avea nevoie de peste 600.000 de ingineri în următorii 10 ani

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, doar în prima parte a acestui an existau peste 45.000 de locuri de muncă neocupate în România – o creștere de 16% în comparație cu anul precedent.

Nevoia de ingineri bine pregătiți crește vertiginos cu fiecare an, iar instituțiile de învățământ superior tehnic se confruntă cu o misiune dificilă, aceea de a forma tineri specialiști capabili să se adapteze la nevoile viitorului. Cele mai recente prognoze arată că România va avea nevoie de peste 600.000 de ingineri doar în următorii 10 ani.

  •  Tinerii reprezintă viitorul, iar educația și pregătirea acestora își vor pune amprenta asupra dezvoltării societății în care trăim.

Universitatea POLITEHNICA din București, cea mai prestigioasă școală de ingineri din România, susține tinerii și îi îndeamnă să urmeze studii universitare în domeniul ingineriei. Peste 3.000 de studenți, elevi, dar și cadre didactice din mediul preuniversitar au participat la Proiectul ,,O mie pentru inginerie”, proiect  menit să crească prestigiul învățământului tehnic superior.

  • Deficitul înregistrat pe piața muncii din România este uriaș, iar statisticile sunt alarmante:  doar 3 din 10 tineri aleg un domeniu tehnic în țara noastră.

Cum putem orienta elevii către universitățile tehnice? Aceasta este o întrebare la care UPB caută în fiecare an răspunsul. 

Astfel, cea de-a IV-a ediție a proiectului ,,O mie pentru inginerie” își propune să încurajeze tinerii să aleagă programele de studii inginerești. Conform statisticilor recente, doar 3 din 10 tineri care își doresc să se angajeze în țara noastră aleg un domeniu tehnic.

În acest sens, cu sprijinul reprezentanților celor 15 facultăți ale universității, dar și al studenților voluntari, au fost organizate mai multe conferințe pe teme științifice. Subiecte precum perspectivele învățământului ingineresc în contextul avansului tehnologic sau provocările școlilor de ingineri din România au fost dezbătute de elevi și de profesori.

Pentru a intra în fascinanta lume a științei, viitorii ingineri au avut ocazia să viziteze laboratoarele în care sunt pregătiți specialiștii universității și să vadă astfel tehnologiile cu care aceștia vor contura viitorul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE