Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mesajul lui Nicolae Ciucă pentru PNL, înainte de Consiliul JAI: Dacă ne certăm între noi, validăm argumentele iraționale ale celor care ne vor răul

Premierul Nicolae Ciucă le transmite colegilor de partid să fie solidari și să se ridice la "înălțimea momentului, indiferent de rezultatele votului" din cadrul Consiliului JAI. Oficialul îi roagă pe colegi să nu ofere oportunitatea rău-voitorilor de a-și valida preconcepțiile în privința României și să nu se atace reciproc.

"Dragi colegi, suntem în pragul unui moment istoric pentru România și pentru PNL. Trebuie să ne ridicăm la înălțimea acestui moment, indiferent de rezultatele votului de mâine, în JAI. Meciul se joacă până la fluierul final. Înainte și după votul în JAI nu trebuie să dăm ocazia celor care nu ne vor binele să-și valideze argumentele anti-românești.

Ca atare, noi PNL, PSD, UDMR, nu trebuie să ne atacăm între noi, nici voalat, nici nevoalat, pe tema intrării în Schengen, în niciunul dintre scenariile posibile.

 Dacă începem să ne certam între noi, vom valida argumentele iraționale, politice ale celor care ne vor răul. Nu trebuie să dăm apă la moară dușmanilor României și ai Europei nici din afară, nici dinăuntru. Toți cei care speculează politic și atacă PNL pe acest subiect se descalifică în fața interesului comun al românilor", a transmis Nicolae Ciucă.

Fără lupte interne

Premierul le-a mai spus acestora că nu trebuie să riște a se irosi într-o luptă internă, într-un moment în care e nevoie să rămână uniți, pentru a atinge obiectivele naționale.

"Riscul major ar fi ca noi să ne irosim într-o luptă internă, într-un moment în care ar trebui să fim uniți pentru a atinge obiectivele naționale, așa cum românii au fost uniți în momentele grele ale istoriei. Orice încercare de a specula negativ politic intern acest moment este de fapt o legitimare a nedreptății făcute României", a conchis Nicolae Ciucă.

România cere oficial un vot pentru extinderea spațiului Schengen în Consiliul JAI de mâine. Solicitarea a fost făcută de la Palatul Victoria de premierul Nicolae Ciucă. Această stare de incertitudine nu mai poate continua, spune șeful Guvernului României care a insistat din nou că țara noastră este pregătită pentru aderare. Oficial, subiectul Schengen se află pe agenda reuniunii care are loc la Bruxelles.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE