Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Politicienii români fac apel la respectarea principiului solidarității europene pentru aderarea la Spațiul Schengen

Politicienii de la București atrag atenția că o eventuală respingere a aderării României la Schengen ar putea genera mișcări antieuropene în țara noastră. Ei fac apel la respectarea principiului solidarității între statele membre ale Uniunii.

„Aspectele legate de politica internă a Austriei trebuie lămurite în Austria. Din perspectiva noastră solicităm să avem parte de solidaritate europeană, un principiu de bază în tot ce înseamnă decizii la nivel european”, a menționat Gabriel Andronache, deputat PNL.

„Am auzit ultima poziție a Austriei și e o poziție nedreaptă față de fiecare român. Românii au dovedit că locul României e în Schengen. Ne-am făcut temele, am făcut investițiile care trebuiau făcute. Ce face Austria acum e o palmă dată tuturor românilor, celor care au arătat că sunt solidari cu Uniunea Europeană. Și România a arătat că este solidară de fiecare dată când a fost nevoie. Avem chiar și un exemplu recent, cu ceea ce s-a întâmplat cu războiul din Ucraina”, a declarat Ionuș Moșteanu, purtător de cuvânt al USR.

Parlamentul Țărilor de Jos a votat o rezoluție prin care susține aderarea României la Schengen

„Salut cu căldură finalizarea astăzi de către Parlamentul Țărilor de Jos a procedurii de validare a poziției favorabile a Guvernului Țărilor de Jos în sprijinul aderării României la Schengen. Dialogul nostru politic strâns&intens cu partenerii olandezi a fost fructuos, conducând la un rezultat favorabil”, a transmis ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

„Aeastă poziție austriacă care o singularizează în clipa de față la nivelul tuturor statelor membre și față de instituțiile europene nu încurajează în niciun caz un spirit european în România, poate să stimuleze niște mișcări antieuropene, așa zis suvernaniste. Austria trebuie să fie pe deplin conștientă de faptul că dacă își menține poziția vor fi consecințe”, a precizat fostul ministru de Extenre, Titus Corlățean.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE