Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

România în Schengen. Cătălin Drulă: Poziţia Partidului Popular Austriac, „frate” cu PNL, este „îngrijorătoare şi nejustificată”

Publicat de: Euronews

Cătălin Drulă, președinte USR, a calificat poziţia Partidului Popular Austriac drept „îngrijorătoare şi nejustificată” în contextul aderării României la Spațiul Schengen.

El spune că acest partid este „frate” cu PNL și că președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă ar trebui să-i convină că nu pot folosi „o temă rasistă împotriva României”.

Cătălin Drulă, președinte USR: „Vedem o poziţie absolut îngrijorătoare şi nejustificată a guvernului austriac, condus de Partidul Popular Austriac, partidul care este colegul şi fratele PNL în familia popularilor europeni. Partidul Popular European, care este la guvernare şi care are premierul, cancelarul austriac şi ministrul de Interne, se pare că se opune intrării României şi Bulgariei în Schegen. Este o poziţie absolut nejustificată, iraţională, inamicală la adresa românilor şi a statului român şi sper că va exista până la urmă raţiune, sub presiunea celorlalte guverne europene, să se ia decizia potrivită.”

Toate ţările susţin aderarea României la Schengen

Cătălin Drulă, președinte USR: „Noi am lucrat intens în aceste luni, şi vizibil, şi în spatele scenei, cu partenerii noştri din familiile politice europene şi aţi văzut că s-a rezolvat şi opoziţia Olandei. Toate ţările acum susţin aderarea României la Schengen. Sperăm ca cei care provin din PNL, preşedintele Iohannis, premierul Ciucă şi ministrul de Externe să convingă pe cei din Partidul Popular Austriac că nu pot folosi folosi o temă rasistă, extremistă, împotriva României şi să refuze acest drept legitim pentru care România aşteaptă de 15 ani.”

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că România va merge până la capăt cu demersurile de aderare la spaţiul Schengen şi va cere un vot în acest sens în Consiliul JAI din 8 decembrie, subliniind că starea de incertitudine nu mai poate continua.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE