Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Semnal de resemnare de la Sofia. Președintele Radev: „Bulgaria are toate șansele să devină parte a Spațiului Schengen anul viitor”

„Bulgaria are toate șansele să devină parte a Spațiului Schengen anul viitor", a declarat președintele țării Rumen Radev. El a mai spus că țara lui continuă să facă eforturi la toate nivelurile diplomației pe tema aderării la Schengen.

Rumen Radev a făcut apel la partide să nu politizeze această chestiune. "Să nu lăsăm această problemă să fie politizată, să nu o folosim pentru o dușmănie personală între liderii de partid. Există ceva foarte important care trebuie făcut: acest parlament trebuie să adopte legile privind Planul de redresare și sustenabilitate, care se referă la reforma judiciară. Acesta este lucrul care trebuie făcut”, a spus președintele bulgar, potrivit novinite.com.

„Avem toate șansele anul viitor, și știu asta din discuțiile purtate, în special cu cele două țări care încă ezită, în special cu Mark Rutte, în legătură cu aderarea Bulgariei la Schengen anul viitor. Dar acest lucru depinde în mare măsură de noi și de modul în care vom juca acest joc pe terenul diplomației, fără emoții și mai ales fără emoții în interiorul Bulgariei”, a precizat Rumen Radev.

Ministrul interimar de Interne, Ivan Demerdzhiev, declarase, pentru Euronews Bulgaria, că țara sa va pune sub semnul întrebării funcționarea instituțiilor europene în contextul pe care atât Comisia Europeană, cât și Parlamentul European l-au declarat pentru ridicarea monitorizării Bulgariei și aderarea acesteia la spațiul internațional.

„Olanda și Austria încearcă să-și depășească problemele interne prin poziția pe care și-o asumă față de Bulgaria, dar trebuie remarcat în mod clar că aceasta nu este poziția europeană. Răspunsul nostru va fi reciproc față de ceea ce primim. Atunci când ni se va cere să adoptăm o poziție cu privire la astfel de chestiuni, vom ține cont, de asemenea, de faptul că nu trebuie să rămânem întotdeauna la ceea ce există ca valori ale Uniunii, ca principii de acțiune ale Uniunii, ci că am putea rezolva și diverse alte probleme prin pozițiile noastre, care se referă la problemele europene”, a declarat Ivan Demerdzhiev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE