Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bulgaria amenință Olanda și Austria cu represalii dacă nu va fi primită în Schengen

Bulgaria va propune măsuri de retorsiune împotriva Olandei și Austriei dacă cele două țări blochează aderarea țării la Schengen pe 8 decembrie. Ministrul interimar de Interne, Ivan Demerdzhiev, a declarat pentru Euronews Bulgaria că țara sa va pune sub semnul întrebării funcționarea instituțiilor europene în contextul pe care atât Comisia Europeană, cât și Parlamentul European l-au declarat pentru ridicarea monitorizării Bulgariei și aderarea acesteia la spațiul internațional.

„Olanda și Austria încearcă să-și depășească problemele interne prin poziția pe care și-o asumă față de Bulgaria, dar trebuie remarcat în mod clar că aceasta nu este poziția europeană. Răspunsul nostru va fi reciproc față de ceea ce primim. Atunci când ni se va cere să adoptăm o poziție cu privire la astfel de chestiuni, vom ține cont, de asemenea, de faptul că nu trebuie să rămânem întotdeauna la ceea ce există ca valori ale Uniunii, ca principii de acțiune ale Uniunii, ci că am putea rezolva și diverse alte probleme prin pozițiile noastre, care se referă la problemele europene”, a declarat Ivan Demerdzhiev.  

Polițiștii bulgari, acuzați că au împușcat un imigrant la graniță

Potrivit unei anchete a presei internaționale, polițiștii bulgari au fost acuzați că au împușcat un imigrant la granița cu Turcia.

„O comisie bilaterală bulgaro-turcă examinează acest incident din 3 octombrie, a examinat toate circumstanțele în detaliu și a concluzionat categoric că acest foc de armă nu a fost tras din partea bulgară a frontierei. Aceasta este concluzia. Se desfășoară o anchetă în acest caz, partea turcă este deosebit de atentă la astfel de incidente, nu există niciun motiv pentru a ascunde adevărul, concluzia este aceasta și este categorică”, a explicat ministrul interimar de Interne bulgar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE