Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Medicii ieșeni au replantat piciorul unui copil care a fost lovit de tren în Vatra Dornei

Medicii de la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria, din Iași, au reușit din nou să replanteze membrul unui copil. Este vorba de un băiat de 15 ani, care a suferit o amputație de picior după ce a fost lovit de tren. Vorbim de aceeași echipă de medici care, anul trecut, a reușit să reatașeze mâinile unei fete.

Medicii au reușit să replanteze piciorul baiatului, într-o intervenție maraton.

Băiatul de 15 ani a fost adus cu elicopterul SMURD la Spitalul pentru Copii din Iasi, dus in sala de operație. Terapia intensivă i-a mențiunt funcțiile vitale, in timp ce specialiștii i-au replantat și revascularizat piciorul amputat. Circa 13 ore a durat această intervenție.

Copilul are o evoluție favorabilă

"Intervenția chirurgicală a fost desfășurată cu un pic de mai mare dificultate, din cauza traumelor asociate. Însă a fost, totuși, finalizată cu succes, spunem noi, deocamdată. În speranța că membrul replantat își va păstra viabilitatea în următoarele 24 de ore, aceasta fiind confirmarea că membrul va fi viabil definitiv. În ultimele 24 de ore de la terminarea intervenției chirurgicale, deja am depășit primele 12 ore, deja copilul are o evoluție favorabilă, lent favorabilă", spune medicul Sidonia Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică, Spitalul pentru Copii Iași.

Copilul a fost lovit de tren marți, în apropierea unei stații din Vatra Dornei, în timp ce mergea spre școală. Martorii spun că avea glugă pe cap, căști în urechi și telefonul în mână.

Mecanicul trenului a declarat poliției că a claxonat, dar nu a reușit să oprească la timp.

"O satisfacție nu doar pentru noi în calitate de chirurgi plasticieni, dar mai ales pentru medicii anesteziști care reușesc de fiecare dată să asigure suportul funcțiilor vitale, fără de care, evident, pacientul nu doar că nu ar putea fi operat, dar și-ar putea pierde viața", mai arată medicul.

În luna decembrie, medicii de la spitalul Sfânta Maria din Iași au reușit cu succes sa replanteze ambele brațe unei fete de 15 ani, rănită într-un accident de mașină.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE