Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Record de candidați la Facultatea de Medicină „Carol Davila”

Publicat de: Euronews

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti înregistrează un nou record de candidaţi - 3.497 - la concursul de admitere, care va avea loc duminică. Au fost scoase la concurs 1.623 de locuri: 1.245 finanţate de la bugetul de stat şi 378 cu taxă.

Pentru cele 718 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.405 candidaţi (faţă de 2.337 candidaţi în 2021), pentru Facultatea de Medicină Dentară - 552 de candidaţi/215 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie 115 de candidaţi/120 de locuri, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (4 sau 3 ani de studiu) - 425 de candidaţi/192 de locuri, dintre care Asistenţă Medicală Generală - 268, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală - 70, Tehnică dentară - 87.

Concursul se va desfăşura în mai multe spaţii din Capitală, informează Agerpres. Candidaţii înscrişi pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la Facultăţile de Medicină şi Medicină dentară vor susţine concursul de admitere în spaţiile special amenajate din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti (pavilioanele B1 şi B2), iar pentru Facultatea de Farmacie şi FMAM organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

„Pentru admiterea la studiile de licenţă din cadrul universităţii noastre asistăm şi anul acesta la un nou record în ceea ce priveşte numărul candidaţilor înscrişi, 3.497 de absolvenţi de liceu, cu 70 mai mulţi în comparaţie cu cei care au concurat anul trecut şi cu 171 în plus faţă de numărul celor înscrişi la ediţia din 2020, fapt care ne arată un interes amplificat şi continuu al tinerilor faţă de profesia de medic”, a declarat rectorul Viorel Jinga.

El a precizat că, anul acesta, 24 de olimpici au ales să studieze medicina, ei fiind admişi fără concurs conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Totodată, la concursul de admitere s-au înscris 23 de candidaţi care au obţinut media 10 la Bacalaureat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE