Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Admitere liceu 2022: S-au publicat rezultatele repartizării computerizate la licee

Ministerul Educației a publicat joi rezultatele de la repartizarea computerizată a candidaților în învățământul liceal, pe site-ul admitere.edu.ro.

UPDATE: Elevii care au susținut Evaluarea Națională pot afla la ce liceu au intrat folosind codul unic primit la începutul examenelor.

Știrea inițială:

Elevii de clasa a VIII-a au completat opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 4-11 iulie 2022, conform calendarului publicat pe site-ul Ministerului Educației. 

Totodată, în aceeași perioadă a fost prevăzută și corectarea eventualelor greșeli. 

Cum s-a calculat media de admitere la liceu 2022

1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, s-a calculat ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

2. Calculul mediei de admitere se face astfel:

𝑀𝐴 = 0,2 × 𝐴𝐵𝑆 + 0,8 × 𝐸𝑁∗

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Calculul mediei finale de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal vocațional, profilurile artistic, sportiv și teologic, pentru anul școlar 2020-2021

1. Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv și pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere s-a calculat astfel:

(3 APT + MA)/4 = MFA,

unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;

MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);

MFA = media finală de admitere.

2. Pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel:

(APT + MA)/2 = MFA,

unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;

MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);

MFA = media finală de admitere.

Fișele de înscriere au fost precompletate de la școală cu toate datele elevului și cu media de admitere deja calculată, plus mediile anilor de gimnaziu și Evaluării Naționale.

Nu mai puțin de 155.561 de elevi au fost înscriși anul acesta la Evaluare Naţională 2022, iar dintre aceştia 144.494 de elevi  (95,5%) s-au şi prezentat la examenul naţional.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 82,4% (122.301 elevi, cu aproape 28.000 mai mulți decât în anul 2021), în creștere cu 0,10% (135 de elevi) față de rezultatele inițiale (82,3%). A crescut, de asemenea, și numărul elevilor cu media generală 10: 237 (+ 16).

Calendar admitere liceu 2022, etapa a II-a

25 iulie 2022 - se afișează locurile ramase libere, inclusiv cele destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limba modernă ori maternă

26 iulie 2022 - Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limba moderna sau materna, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă

27 – 28 iulie 2022 - Desfășurarea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limba moderna sau materna

28 - 29 iulie 2022 - se afișează rezultatele la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limba moderna sau materna și rezolvarea eventualelor contestații

1 – 3 august 2022 - Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapa de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limba moderna sau de limba maternă în etapă a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masa.

4 – 5 august 2022 - Repartizarea candidaților din etapa a doua, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean/al Municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 11 iulie 2022.

6 august 2022 - Transmiterea către Centrul national de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE