Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Măsura aplicată de Metrorex pentru întârzierile de la metrou. Câte trenuri suplimentare introduce pe traseu

Șase trenuri suplimentare au fost introduse în circulație începând de marți, în urma negocierilor purtate cu compania Alstom și a plății unor facturi pentru serviciile de mentenanță aferente anului 2022, a anunțat Metrorex.

"Metrorex continuă demersurile pentru deblocarea situaţiei create în circulaţia trenurilor de metrou, determinată de diminuarea serviciilor de mentenanţă şi salubritate prestate de Alstom Transport SA, cu care Metrorex are un contract în vigoare.

Astfel, în urma discuţiilor purtate cu Alstom SA şi a plăţii unor facturi pentru prestaţii de mentenanţă aferente anului 2022, s-a dispus introducerea în circulaţie a 6 trenuri suplimentare, începând cu data de astăzi, 16.08.2022", se arată într-un comunicat al Metrorex.

Măsura aplicată de Metrorex pentru întârzierile de la metrou. La ce interval vor ajunge trenurile în stații

După plata unor facturi pentru serviciile de mentenanță către compania Alstom, Metrorex a anunțat că intervalul de succedare între trenuri va scădea la 9 - 10 minute, pe toată reţeaua de metrou fiind introdus un număr de 40 trenuri.

"Reiterăm că utilizatorii metroului sunt în permanenţă informaţi cu privire la modificările din programul de circulaţie a trenurilor atât în staţii, cât şi prin intermediul website-ul:www.metrorex.ro. Continuăm demersurile pentru remedierea situaţiei într-un termen cât mai scurt şi prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat!", se mai precizează în comunicat.

La începutul lunii august, reprezentanții Metrorex precizau că au de plătit 142 de milioane de lei companiei Alstom, pentru servicii de mentenanță din perioada mai - decembrie 2021. Pentru cele din 2022 au fost achitate aproape 25 de milioane de lei.

La mijlocul lunii iulie, Metrorex a redus cu 38% numărul trenurilor aflate în circulaţie, ceea ce a dus la creşterea timpilor de aşteptare în staţii de metrou.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE