Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marius Budăi explică dacă pilonul doi de pensii va fi naționalizat. „E o discuţie a unora care vor să se audă la televizor”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Naționalizarea pilonului doi de pensii nu a fost discutată la nivelul coaliției de guvernare și nici la nivelul Guvernului, a dat asigurări ministrul Muncii. Marius Budăi susține că acest subiect reprezintă doar o o discuţie "a unora care vor să se audă pe la televizor".

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a adus clarificări, după ce a fost întrebat dacă Guvernul ia în calcul o naționalizare a pilonului II de pensii, în condițiile în care pe site-ul Ministerului Muncii a fost pus în dezbatere un proiect de ordonanță de urgență privind modificarea unor acte normative în domeniul pensiilor private.

"Haideţi să o lămurim. (...) Situaţia stă în felul următor - Ministerul Muncii nu are nicio atribuţiune aici. Atribuţiile Ministerului Muncii legate de pilonul II sunt doar din punct de vedere al virării sumelor de bani către administratorii privaţi şi a întocmi acele liste şi recapitulaţii cu sumele de bani.

Am primit de la ASF, că acolo sunt specialiştii, acel text pe care dumneavoastră îl vedeţi postat în transparenţă publică. Dumnealor au scris tot de acolo, Ministerul Muncii şi Guvernul nu au avut nicio completare. ASF-ul nu are posibilitate, conform legii, de iniţiativă legislativă şi atunci a trebuit să fie acest lucru preluat şi adus în Guvern.

Despre naţionalizare am spus de mai multe ori şi eu, a răspuns şi premierul, a răspuns şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu discutăm de aşa ceva. E doar o discuţie a unora care vor să se audă pe la televizor", a afirmat Marius Budăi, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE