Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Ciolacu merge la Congresul PES, de la Roma. Discuții cu Nicolas Schmit, candidatul socialiștilor la șefia Comisiei Europeană

Marcel Ciolacu, lider al PSD, va fi prezent la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care are loc la Roma, în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din iunie 2024.

În cadrul acestei întrevederi, premierul Marcel Ciolacu va avea o serie de întrevederi la nivel înalt cu preşedintele Guvernului Spaniei, Pedro Sanchez, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, preşedintele PES, Stefan Lofven, candidatul comun al PES pentru preşedinţia Comisiei Europene, Nicolas Schmit, precum şi cu alţi lideri social-democraţi din Europa, a informat Partidul Social Democrat, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cadrul congresului se va adopta programul electoral comun al social-democraţilor pentru Parlamentul European şi va fi desemnat candidatul comun al PES pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Cum se vor desfășura alegerile din 9 iunie

La alegerile din data de 9 iunie 2024, votarea începe la ora 07.00 și se încheie la ora 22.00, cu o oră în plus față de cum se desfășoară în mod obișnuit un scrutin.

În secțiile de votare din țară, alegătorii votează în aceleaşi secţii de votare, în acelaşi interval de timp, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea «VOTAT», pe buletine de vot separate, se arată în document.

Prezenţa la vot va fi consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE