Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mihai Tudose va coordona campania PSD pentru alegerile europarlamentare din 2024

Partidul Social Democrat si-a ales, luni, managerul de campanie pentru alegerile europarlamentare. Este vorba despre Mihai Tudose, fost prim-ministru, în prezent europarlamentar.

Ce candidați ar mai putea propune PSD pentru europarlamentare, primele alegeri din 2024

Liderii PSD s-au întâlnit, luni, la sediul central, pentru a-l vota pe Mihai Tudose în postura de manager al campaniei pentru alegerile europarlamentare, primul rând de alegeri care va avea loc în 2024, super-anul electoral din România.

În 2024, în premieră, România va organiza toate cele patru tipuri de alegeri, așadar, Mihai Tudose va conduce campania PSD pentru alegerile europarlamentare. Cel mai probabil, el va fi și cel care va deschide lista PSD pentru aceste alegeri, listă care va fi definitivată în luna ianuarie la următorul congres al partidului. De asemenea, în interiorul PSD, se vehiculează anumite nume ale posibililor candidați pentru primul rând de alegeri de anul viitor, de exemplu, Carmen Orban, actualul consilier pe probleme de sănătate al premierului Marcel Ciolacu, dar și actuali europarlamentari care ar putea să candideze și anul viitor, cum ar fi Victor Negrescu și Claudiu Manda, sau chiar și Marius Budăi, cel care a demisionat din funcția de ministru al Muncii după scandalul privind „azilele groazei”.

Este un vot important acordat de cei din PSD pentru Mihai Tudose, deoarece vine la scurt timp după ce PNL a anunțat cât se poate de ferm faptul că va candida singur la toate alegerile din România și nu își dorește o alianță cu PDS, însă atât liberalii, cât și social-democrații nu exclud posibilitatea de a forma o coaliție la finalul alegerilor de anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE