Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: Este o ipocrizie să sperii oamenii, pentru a câștiga voturi. Vaccinarea în România nu va fi niciodată obligatorie

Premierul României, Marcel Ciolacu, a abordat subiectul protestelor antivaccinare de joi, când manifestanții au mers în fața Ministerului Sănătății de teamă că "vaccinarea va deveni obligatorie".

Premierul României, Marcel Ciolacu: Este o ipocrizie cinică, dezgustătoare să minți și să sperii oamenii pentru a câștiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie. Înțeleg reținerile românilor, după tot ce s-a întâmplat în pandemia COVID, însă aici vorbim despre niște vaccinuri pe care le facem noi toți: părinții, bunicii noștri, de zeci de ani în România, vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave.

Strategia de vaccinare pusă în dezbatere de ministerul Sănătății e despre informare corectă și obligația statului român ca toți românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflați în grupurile vulnerabile”.

Reprezentanți ai partidului AUR și ai ”Asociației Medici pentru Consimțământ Informat” i-au solicitat ministrului Alexandru Rafila să retragă proiectul Strategiei Naționale de Vacccinare, pus în dezbatere publică, joi. Mai mult, unele voci i-au cerut chiar demisia.

Oficialii Ministerului Sănătății au transmis că nu s-a pus niciodată problema vaccinării obligatorii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE