Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu cere schimbarea legislației: "Cine nu are autorizație sau aviz de funcționare să răspundă și penal"

În urma exploziilor de la Crevedia, premierul a făcut un apel public și a cerut tuturor instituțiilor implicate în controale de la stațiile GPL să aplice legea cu strictețe și să ia măsuri ferme. Mai mult, șeful Executivului cere schimbarea legislației, astfel încat cei care nu au autorizație sau aviz de funcționare să răspundă și penal. Momentan în astfel de situații firma plătește doar amenzi.

Fosta staţie GPL din Crevedia nu mai avea autorizaţie de mediu de aproape 3 ani, a scris, pe Facebook, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului ( ANPM), menţionând că acesta figura în acte cu un rezervor de 5.000 de litri şi o pompă.

Marcel Ciolacu, premier: "A pornit în forță și controlul național la benzinării, depozite, cisterne de carburant, cu accent special pe cele 1.300 de puncte de alimentare cu GPL.

Cer tuturor instituțiilor implicate să aplice legea cu strictețe și oriunde găsesc nereguli să ia măsuri ferme. Toți acești așa-ziși patroni care fac zeci și sute de milioane de euro provocând tragedii de proporții nu au ce căuta în mediul de afaceri din România.

Trebuie să schimbăm și legislația, astfel încât cine nu are autorizație sau aviz de funcționare, mai ales pentru activități cu risc major, să răspundă și penal. În acest moment, doar plătesc o amendă și își văd liniștiți de treabă, adică produc alte drame."

Ce sume primesc victimele exploziilor de la Crevedia

Totodată, premierul a spus că Guvernul va acorda ajutoarele pentru cei afectați de explozia de la Crevedia.

Marcel Ciolacu, premier: "Acordăm 2.000 de euro pe lună câte unui însoțitor al răniților tratați în străinătate și 2.000 de lei pe lună pentru un însoțitor al victimelor internate în țară.

Ajutăm și persoanele singure și familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2.500 de lei și ajung la 10.000 de lei de familie, în funcție de cât de afectată este locuința."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE