Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai mulți bătrâni au fost mutați dintr-un azil clandestin din Gorj. Instituția funcționa fără autorizație

În Gorj au continuat controalele la azilele de bătrâni. Nu mai puțin de 27 de beneficiari au fost mutați după ce au fost descoperiți că locuiau într-un centru clandestin, fără forme legale.

Șapte dintre ei au fost preluați de familii, alți 7 au fost relocați la Centrul de bătrâni Preajba, iar 13 au fost transportați la spitalele din Târgu-Jiu, Novaci, Rovinari și Tg-Cărbunești pentru investigații medicale.

Pentru persoanele transportate la spitale din zonă sau la celălalt Centrul de bătrâni, ISU Gorj a luat legătura cu aparținătorii și, fie s-au prezentat și i-au însoțit pe bătrâni, fie au fost informați despre locația în care au fost transportați bătrânii.

"Astăzi, 12 iulie, IPJ Gorj a identificat un centru de bătrâni neautorizat, pe raza municipiului Târgu Jiu.

IPJ Gorj a primit sarcini de la prefectul județului Gorj, pentru efectuarea unor verificări suplimentare, în vederea depistării rapide a acestor situații.

Conform informațiilor primite, în centru sunt 27 de persoane vârstnice, toate vor fi relocate astăzi.

Controlul este în desfășurare, imediat ce vom avea noi informații le vom furniza", transmite IPJ Gorj.

Controale la 532 de servicii sociale, doar miercuri

Totodată, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a controlat, miercuri, 532 de servicii sociale, trei dintre acestea fiind închise, în timp ce în cazul a două activitatea a fost suspendată, conform datelor ANPIS.

Astfel, în Bucureşti au fost închise Căminul de Bătrâni Amurg Liniştit şi Teomar Sante SRL, iar în judeţul Neamţ CPV Pangrati.

Totodată, a fost suspendată activitatea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Casa Max, din sectorul 3, şi Geronto Life Med nr 10, ambele din Bucureşti.

Luni şi marţi, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a controlat 998 de servicii sociale, 11 dintre acestea fiind închise, în timp ce în cazul a 25 activitatea a fost suspendată.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, în urmă cu o săptămână, că s-a dispus un control al statului la toate căminele de bătrâni, după ce aproape 100 de persoane în vârstă au fost salvate de poliţişti şi procurori ai DIICOT, în urma efectuării unor percheziţii la trei azile din judeţul Ilfov, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE