Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Luni a fost cea mai caldă zi din an: 39°C la umbră, 44-45°C resimțite. Sudul țării e sub cod portocaliu

Luni, 17 iulie, a fost cea mai fierbinte zi din acest an până acum. Meteorologii anunță că au fost, în sudul țării, 39 de grade Celsius la umbră, dar temperaturile resimțite au fost și cu cinci grade mai ridicate.

Valul de căldură va persista şi va fi caniculă pe parcursul zilei de marţi în mai mult de jumătate de ţară. În Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei temperaturile maxime vor ajunge la 39 de grade, scrie Agerpres.

Un Cod portocaliu vizează parţial judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa şi integral judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj şi municipiul Bucureşti.

Temperaturile maxime vor atinge, în general, 38-39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20-22 de grade.

De asemenea, un Cod galben de caniculă vizează judeţe din sudul, sud-estul şi local vestul şi centrul teritoriului, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime vor fi între 17 şi 22 de grade.

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista, local, îndeosebi în regiunile sudice și în următoarele zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE