Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Luminița Odobescu, la Davos. MAE a reiterat sprijinul României pentru statele din Balcanii de Vest

Luminiţa Odobescu, ministra Afacerilor Externe, a vorbit, miercuri, la Forumul Economic Mondial de la Davos, despre sprijinul pe care România îl acordă ţărilor din Balcanii de Vest legat de parcursul european al acestora, informează MAE.

Odobescu a participat la sesiunea consacrată regiunii Balcanilor de Vest, intitulată ”Diplomacy Dialogue on the Western Balkans?".

Temele abordate de Luminița Odobescu

Ministerul Afacerilor Externe: Odobescu a punctat necesitatea respectării și promovării valorilor fundamentale ale Uniunii, precum și importanța alinierii depline la Politica Externă și de Securitate Comună a UE, cu o relevanță aparte în contextul actual generat de agresiunea F. Ruse împotriva Ucrainei.

Totodată, a abordat și obiectivul convergenței economice a acestei regiuni cu UE, evocând rolul Planului de creștere pentru Balcanii de Vest, recent prezentat de către Comisia Europeană.

La întâlnire au luat parte Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, și Miroslav Lajcak, reprezentantul special al Uniunii Europene pentru Dialogul Belgrad-Priștina, alături de lideri din regiune și personalități cu o înțelegere amplă a realităților locale.

Odobescu a avut o întrevedere cu Ann Mettler, vice-preşedinte pentru Europa al fundaţiei Breakthrough Energy, organizaţie activă în domeniul securităţii energetice. Discuţia s-a axat pe teme de actualitate privind combaterea schimbărilor climatice printr-o tranziţie energetică justă şi eficientă, scrie Agerpres.

Davos, una dintre cele mai prestigioase platforme de dialog la nivel internaţional

Forumul Economic Mondial de la Davos este una dintre cele mai prestigioase platforme de dialog la nivel internaţional. La ediţia de anul acesta participă aproximativ 3.000 de lideri şi experţi din întreaga lume: preşedinţi de state, prim-miniştri, miniştri, reprezentanţi ai principalelor organisme, organizaţii şi instituţii internaţionale, membri din mediul academic şi mass-media, precum şi din societatea civilă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE