Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ludovic Orban depune plângere penală împotriva protestatarilor AUR care l-au agresat

Publicat de: Mirabela Vasile

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, anunță că va depune plângere împotriva manifestanților care l-au agresat la protestul de miercuri în fața Parlamentului, în timpul protestului AUR.

”Luni dimineața voi depune plângere la poliție contra celor care m-au agresat. Nu o fac din ranchiună personală. O fac pentru că violența nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenți, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale. Orice om ar putea deveni victima unor astfel de agresiuni”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

De altfel, Jandarmeria Capitalei a anunțat, joi, că au fost aplicate patru amenzi în urma incidentului în care Ludovic Orban a fost agresat. Jandarmeria precizează că au fost identificate patru persoane care au primit amenzi în valoarea totală de 3.000 de lei, ”în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.”

Ludovic Orban a susținut că manifestanții AUR l-au agresat. ”Am fost bătut cu bățul de la steag, înjurat și insultat!”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a mai susținut că nu i s-a permis accesul în Parlament pe la intrarea deputaţilor de către dispozitivul de jandarmi, în jurul clădirii fiind şi protestatari AUR, printre care "bătăuşi de profesie" care l-au înjurat şi lovit cu coatele şi picioarele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE