Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Londra, orașul anului 2023. Comunitatea de români este a doua ca mărime din Marea Britanie

Londra a fost desemnat cel mai bun oraș în care te poți afla în 2023, conform unui studiu realizat de platforma World’s Best Cities. Paris și New York completează podiumul acestui clasament, in timp ce niciun oraș din România nu a fost inclus in top 100. Comunitatea de români este a doua ca mărime din Marea Britanie, după cea poloneză.

Peste 1 milion de români, stabiliți în Marea Britanie

Peste 1 milion de români s-au stabilit în Marea Britanie, iar circa 500.000 dintre ei se află în zona metropolitană din Londra. Clasamentul realizat de platforma World's Best Cities se realizează pe baza a 6 mari categorii: locație, infrastructură, spații pentru socializare, prosperitate, expunere în social media și educație. Londra a ocupat prima poziție în trei dintre aceste categorii.

Fostul fotbalist Gabi Dumitru trăiește de 10 ani in capitala Marii Britanii, unde și-a deschis o academie de fotbal.

„Odată ce ai ajuns aici îți este foarte greu să faci pasul înapoi. Sistemul educațional cred că este unul sănătos, în care copiii sunt canalizați pe profilul lor, pe abilități, pe ceea ce ei stăpânesc foarte bine. Aici lucrurile se dezvoltă natural. Totul merge de la sine. Din punct de vedere organizatoric sunt foarte bine organizați. Se construiește continuu, se dezvoltă”, povestește fostul fotbalist.

Românii, fascinați de capitala Marii Britanii

Conform datelor oficiale, aproape 30 de milioane de vizitatori au fost inregistrati in Londra anul trecut. Specialiștii spun că turiștii români sunt în continuare fascinați de capitala Marii Britanii.

Unii români au ales să înceapă o nouă viață în Birmingham, Manchester, Edinburgh sau Cardiff. Chiar dacă a fost desemnat cel mai bun oraș din lume, Londra are și părți negative.

„Sigur, fiind un oraș destul de mare se întâmplă diferite lucruri, diferite incidente. Eu, personal, am senzația că este un oraș destul de periculos pentru tineri, pentru copii în special”, a mărturisit Gabi Dumitru.

Românii activează în sectoare deficitare ale pieței muncii din Marea Britanie. Unii dintre ei sunt medici sau asistenți sociali, în timp ce alții lucrează în domeniul construcțiilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE