Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Londra, paralizată de greva de la metrou. Oamenii vor protesta timp de 24 de ore

Peste 10.000 de angajați ai metroului londonez intră astăzi în grevă timp de 24 de ore. Lor li se alătură câteva mii de șoferi de autobuz, lucru care va perturba semnificativ transportul public din Londra.

Este a cincea grevă a angajaților de la metrou anul acesta. Ei sunt nemulțumiți de salarii, de concedierile preconizate și de reforma sistemului de pensii.

Sfătuiți să evite transportul în comun

Reprezentanții Sindicatului Transportatorilor au precizat că guvernul britanic a avut suficiente oportunități să fie transparent cu privire la finanțări și să ofere angajaților din transportul public asigurările de care au nevoie. Autoritățile le-au solicitat pasagerilor să evite transportul în comun din Londra, în măsura în care se poate.

Peste 1400 de șoferi de autobuz se alătură grevei, ei solicitând în principal creșteri salariale. Protestul se suprapune cu o grevă a operatorilor feroviari din întreagul regat, care va dura șase zile. În total, peste 45 de mii de protestatari se află în grevă în această perioadă în Marea Britanie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE