Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai mare criză feroviară din Marea Britanie. Mii de angajaților protestează din cauza salariilor mici

Marea Britanie este afectată de cea mai mare grevă a lucrătorilor feroviari din ultimii 30 de ani. Mii de angajați ai Căilor Ferate engleze și ai altor 13 operatori privați au intrat în grevă, după ce negocierile privind majorarea salariilor au eșuat. Doar unul din cinci trenuri circulă astăzi, dar și în zilele de 23 și 25 iunie.

Sindicatele au cerut o majorare cu cel puțin 7% a salariilor, pentru a compensa explozia prețurilor. Pe de altă parte, angajatorii ar fi fost de acord cu un spor de numai 3%, dar cu condiția reducerii numărului de salariați. Totodată, Guvernul de la Londra avertizează că cererile muncitorilor de la căile ferate vor face și mai dificilă oprirea scumpirilor. Traficul din capitala britanică va fi perturbat și de anunțul opririi circulației metroului, pentru 24 de ore.

Inflația a crescut în întreaga Europa, ca urmare a unei creșteri majore a costurilor energiei, iar Marea Britanie nu este singura care se confruntă cu greve.

Prim-ministrul Boris Johnson, aflat sub presiunea de a face cât mai mult pentru a-i ajuta pe britanicii care se confruntă cu cel mai dur impact economic din ultimele decenii, a declarat că greva va afecta companiile care încă se recuperează după perioada Covid.

Cei peste 40.000 de angajați vor mai fi în grevă joi și sâmbătă, potrivit euronews.com.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE