Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Unii români își fac planuri și pentru opțiunea de city-break. Londra, cea mai potrivită pentru pasionații de artă

Pentru că se apropie sezonul vacanțelor, unii români își fac planuri și pentru opțiunea de city-break. Pentru pasionații de artă, Londra ar putea fi o opțiune. În metropola britanică, lucrările artistului norvegian Edvard Munch vor fi expuse până în toamna acestui an.

Nu este faimosul „Țipătul”, dar chipurile triste, bântuite, ale personajelor te duc cu gândul la celebrul tablou.

„Seara pe strada Karl Johan” abordează aceeași temă a anxietății

„Seara pe strada Karl Johan” abordează aceeași temă a anxietății, pe care pictorul Edvard Munch a surprins-o în cel mai faimos tablou al său.

În prezent, este expus la Galeria Courtauld din Londra, într-o expoziție care prezintă cariera artistului norvegian.

Tabish Khan, critic de artă: „Cred că oamenii, atunci când se gândesc la Edvard Munch, automat le vine în minte „Țipătul”. Este pictura sa iconică, dar această expoziție arată că opera lui Munch înseamnă mult mai mult. Opera sa este diversă. Chiar și într-o singură cameră sunt atâtea stiluri diferite. Unele sunt în stil simbolist, altele, în stil realist. Îți dai seama că Munch a abordat multe stiluri, dar nivelul de anxietate și neliniște pe care îl asociem cu Munch este foarte prezent în multe dintre picturile sale.”

Viața lui Munch a fost marcată de tragedii

Mama lui a murit de tuberculoză când el avea doar cinci ani, apoi, sora lui, de care era foarte apropiat, a murit la vârsta de 15 ani.

Munch a fost foarte afectat de moartea lor, iar asta se vede în arta sa.

Pentru cei care anul acesta vor ajunge la Londra, expoziția „Edvard Munch: Capodopere din Bergen” este deschisă până pe 4 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE