Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liderul suprem al Iranului: Protestatarii sunt instrumente ale SUA și ale mercenarilor săi

Fondatorul Republicii Islamice i-a lăudat pe cei care reprimă protestele din Iran, în vreme ce un rapper cunoscut riscă să fie condamnat la moarte, pentru că este considerat că este „dușman al lui Dumnezeu”.

Șase protestatari au fost condamnați până acum la moarte pentru acțiuni violente în timpul manifestațiilor. Iranienii ies în stradă neîntrerupt de pe 17 septembrie, când o tânără de 22 de ani a murit după ce a fost reținută de poliția morală, pentru că nu ar fi purtat corect vălul islamic.

Liderul suprem al Iranului i-a numit pe protestatari teroriști

Liderul suprem al Iranului i-a numit pe protestatari teroriști și a lăudat forțele de ordine care au zdrobit mișcarea declanșată de moartea Mahsei Amini. Ayatollahul Ali Khamenei s-a adresat membrilor Basij, aripa paramilitară de voluntari a Gărzii Revoluționare și a reiterat afirmațiile, conform cărora protestatarii care demonstrează la nivel național sunt „instrumente” ale SUA și ale „mercenarilor” săi.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului: „Problema nu sunt câțiva revoltați în stradă, chiar dacă fiecare protestatar, fiecare terorist, trebuie pedepsit. Câmpul de luptă este mult mai larg. Principalul inamic este aroganța globală.”

Protestele au continuat la unele universități din capitala Teheran și în alte orașe, potrivit rețelelor de socializare. Zeci de oftalmologi au avertizat că un număr tot mai mare de demonstranți au fost orbiți de forțele de securitate în timpul protestelor antiguvernamentale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE